Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας ιδρύθηκε το 1964 από τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Πυρουνάκη για όλα τα παιδιά της πόλης, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά που οι οικογένειές τους είχαν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Στη Φιλική Φωλιά που είναι η βασική δραστηριότητα του Κέντρου Αγάπης, τα παιδιά βρίσκουν φιλική συμπαράσταση στα προβλήματά τους αλλά παράλληλα μέσα από οργανωμένες παιδαγωγικές δραστηριότητες καλλιεργούν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Σκοπός είναι να ωριμάσουν ως προσωπικότητες και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

Σήμερα, που οι παγκόσμιες εξελίξεις επηρεάζουν σημαντικά την Ελλάδα (οικονομικοί μετανάστες, πολιτικοί πρόσφυγες, οικονομική κρίση, ανεργία, φτώχεια), το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας θέλοντας να συμμετέχει δυναμικά στις εξελίξεις της κοινωνίας, προσφέρει πολλά και οργανωμένα προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε παιδιά και οικογένειες όχι μόνο της Ελευσίνας, αλλά και των γύρω περιοχών, της Μάνδρας, της Μαγούλας και του Ασπροπύργου. Με την πίστη ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα για ίδιες ευκαιρίες στη ζωή καθημερινά τρώμε μαζί με τα παιδιά και ασχολούμαστε δημιουργικά μαζί τους έχοντας πνεύμα φιλικό, αδελφικό.

Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, ιδιαίτερα σήμερα που τα οικονομικά ζητήματα απασχολούν καθημερινά τις περισσότερες οικογένειες, προσπαθεί να προσφέρει στα παιδιά όλα όσα στερούνται. Η οικονομική κρίση αυξάνει ραγδαία τον αριθμό των ανθρώπων που καταφθάνουν καθημερινά σε εμάς και που έχουν όλο και μεγαλύτερη ανάγκη από Κέντρα υποστήριξης σαν και το δικό μας.

Βασικό χαρακτηριστικό των προσπαθειών του χώρου μας ήταν και εξακολουθεί να είναι και σήμερα ο εθελοντισμός ως στάση ζωής προς τον συνάνθρωπο. Οι αντιλήψεις αυτές εκφράζονται δυναμικά από ανθρώπους που ως εθελοντές στηρίζουν το έργο του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας και συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειές του.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πυρουνάκης.
  • 1910 Ο παπα-Γιώργης Πυρουνάκης γεννιέται στη Μήλο από γονείς Σφακιανούς.
  • 1928 Φοιτητής της Θεολογίας μπαίνει στους κοινωνικούς αγώνες με ασυμβίβαστο πάθος και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νιάτα. Ιδρύει στο Πειραιά το πρώτο Νυχτερινό Γυμνάσιο της χώρας, τις κατασκηνώσεις για τους εργαζόμενους νέους και το πρώτο Λαϊκό Πανεπιστήμιο.
  • 1940 Βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών για τα έργα του. Την ίδια χρονιά η δικτατορία του Μεταξά σταματαά την δραστηριότητά του.
  • 1941-1945 Σώζει από την πείνα χιλιάδες παιδιά την περίοδο της κατοχής με την οργάνωση “Φιλική Εταιρεία Νέων”.
  • 1949 Χειροτονείται ιερέας την Ελευσίνα. Πίστη του είναι ότι μέσω της Εκκλησίας μπορεί να γίνει ανάπλαση της κοινωνίας και του ανθρώπου. Οι ηγεσίες της Εκκλησίας θεωρούν κίωδυνο τον εκδημοκρατισμό της Εκκλησίας και το ξύπνημα του λαού και τον καταδιώκουν μέχρι το τέλος της ζωής του.
  • 1952 Εγκαινιάζει στο όρος Πατέρας, σε ιδιόκτητο χώρο, τις κατασκηνώσεις “Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα”, για τα παιδιά της Ελευσίνας, που λειτουργούν μέχρι σήμερα.
  • 1964 Ιδρύεται στη Ελευσίνα η Φιλική Φωλιά Νέων για τα άπορα παιδιά της πόλης.
  • 1967 – 74 Την περίοδο της δικτατορίας είναι ένας από τους λιγοστούς ιερωμένους που δηλώνει έμπρακτα την αντίθεσή του στο καθεστώς. Κηρύττει στο λαό, διαμαρτύρεται για όσα συμβαίνουν και υπερασπίζεται με σθένος πολλούς αντιστασιακούς στις γνωστές δίκες της χούντας. Εκδίδη το περιοδικό "Πρόβλημα" με κύριο σύνθημα <<Ξύπνα παπά – Ξύπνα λαέ>>, με το οποίο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες στα κοινωνικά, εθνικά και θεολογικά θέματα. Προβαίνει σε διαστήματα αγωνίας για τα πυρηνικά, τη μόλυσνη του περιβάλλοντος, την Κύπρο κ.α.
  • 1988 Πεθαίνει το Μάϊο. Ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει μαζί μας ακόμη και σήμερα. Μέσα από το έργο του μας καθοδηγεί προς το ωραίο και το αγαθό.